Något som idag debatteras ofta är plastikkirurgi och dess effekter. Många motståndare hävdar att sådana ingrepp bara görs för att tillfredsställa andra, men behöver det vara så? I den här artikeln ska vi diskutera vidare kring ämnet.

Plastikkirurgi kan främja hälsan

Att ett tryggt och glatt inre är viktigt för välmåendet håller nog de flesta med om, men vad händer om man inte är nöjd med sitt yttre? Risken är då att man mår så pass dåligt över vissa skavanker att det sänker självkänslan, något som ju absolut inte är bra för hälsan. Med dålig självkänsla kommer ofta ytterligare hälsoproblem som depressioner eller ätstörningar. I sådana fall kan plastikkirurgi vara till stor hjälp. På Citadellkliniken som utför plastikkirurgi i Malmö vet man allt om detta. Här är man noga med att poängtera att ingrepp görs först när patienten verkar ha ett välgrundat beslut i ryggen.

Det är också viktigt att veta att vissa estetiska problem inte enbart är just estetiska. En för stor och hängig byst kan till exempel leda till både ryggvärk och skavsår. En för smal näsa kan göra att det är svårt att andas bra vilket gör att man istället andas med munnen, något som inte alls är bra för hälsan. Vid sådana fall är det mycket bättre att göra något åt problemet än att fortsätta lida av defekten.

Allt handlar om balans

Till syvende och sist rör sig nog det mesta om att hitta en balans. Att göra ett flertal plastikoperationer bara för att självkänslan är dålig är självklart inte bra för hälsan och löser inte problemet. Det är dock inte heller gynnsamt för hälsan att lida av ett problem som påverkar självkänslan i flera år eftersom detta i många fall kan leda till följdsjukdomar. Att försöka hitta en balans mellan sitt inre och sitt yttre är istället viktigt. Du kommer aldrig kunna operera dig till ett helt perfekt utseende, men du kommer heller inte att må bra av att inte göra ingrepp som du behöver av rädsla för att bli anklagad för utseendefixering.

Ta ett välgrundat beslut

Är du en av dem som funderar på att göra en plastikoperation? Då är det mycket viktigt att du tänker igenom ditt beslut noga. Fundera på varför du vill göra ingreppet. Är det för att du lidit av problemet länge och kanske har smärta i vardagen, eller är det ett infall som du bara fått plötsligt?

På Citadellkliniken i Malmö kan du få hjälp med att ta rätt beslut för dig. Här genomgår du nämligen en konsultation med en duktig kirurg som kan berätta vad som är möjligt för dig och vad du kan förvänta dig för resultat. Det är på grund av den anledningen det också är så viktigt att vända sig till en seriös klinik när du man vill operera sig. Idag annonseras det med billiga så kallade skönhetsresor utomlands, men det är sällan en god idé att göra en sådan. Dels har du inte möjlighet att träffa kirurgen flera gånger innan operationen och dels kan det bli svårt att åtgärda eventuella komplikationer när du sedan befinner dig på hemmaplan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *