Har du ett arbete i hälso- eller sjukvården kan det vara extra viktigt att det finns tid för återhämtning på fritiden, eftersom jobbet kan vara väldigt stressande. Många har svårt att få ihop det, men att låta någon stå för hemstäd är en lösning allt fler hittar.

Vad vill du hinna med?

När du väljer att anlita någon för hemstäd får du tid och kraft över som du annars behövt lägga på att ta hand om hemmet. Ett livspussel som känts omöjligt kan plötsligt gå ihop – och det kan finnas utrymme för något nytt. Vad skulle du behöva ha mer av i vardagen för att kunna må bättre? Kanske är det motion, tid i naturen, möjlighet att umgås med dina vänner, eller bara en chans att vila mer? Oavsett vad det är du behöver kan du lättare få det om du anlitar någon för hemstäd.

Hur fungerar hemstäd egentligen?

När du anlitar någon för hemstäd letar du upp en firma som erbjuder de tjänster du önskar. Det kan vara att du bara får hjälp med städningen en gång i veckan, men det kan även innebära extra tjänster, som att de kan ta hand om tvätten också. Känner du dig osäker på vilka städfirmor som är seriösa och trygga att använda kan du såklart kolla det innan du gör ditt val. När du hittat en firma du vill anlita kontaktar du dem, ni har ett möte och går igenom vad du vill ha hjälp med och kommer fram till bland annat när det kan göras, hur lång tid det kan ta och andra praktiska saker. Städfirman får normalt ett exemplar av nycklarna till ditt hem så att de kan komma medan du är på jobbet eller iväg på annat. Sedan kommer de och utför tjänsterna som ni kommit överens om, och du får en faktura på kostnaden. RUT-avdraget gäller för hemstäd och det är ett avdrag som görs redan på fakturan så att du får en lägre kostnad.

Är du tveksam?

Känner du dig tveksam till att anlita någon för hemstäd? Tänk på att du stressar dig genom hela dagarna på ditt arbete i hälsovården, för att andra ska kunna må bra. Det är inget fel att låta dig själv också få hjälp och bli lite omhändertagen, så att du kan ta det lugnt när du är ledig. Ditt jobb inom hälsovården är viktigt och spelar stor roll. Det är bättre att du lägger din kraft på att vara där och använda din speciella kompetens, än att du går ner i arbetstid för att du ska klara av att orka och hinna ta hand om städningen på egen hand. Se det som en fråga om prioriteringar och hur olika resurser ska användas i samhället. Du med din kunskap är faktiskt en viktig resurs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *