För din hud är det stor skillnad mellan sommar och vinter. Det är viktigt att du vårdar din hud utifrån säsong. Det finns många bra produkter som hjälper dig att skydda huden, förutom att skugga, skyddande kläder och rätt mat och dryck gör skillnad.

Hudvård för sommarhuden

Först och främst ska du skydda huden extra mycket under sommaren. De flesta vet om det, men det är lätt att glömma bort. Det är smart att alltid ha solskyddande kräm i olika SPF hemma. Eftersom UV-lagret blivit tunnare är det även viktigt att skydda läpparna. Satsa på ett läppbalsam som både skyddar din läppar, gör dem mjuka och luktar gott. Som Tropical Hawaiis lippbalm. Efter en lång dag i solen är det skönt att duscha och använda After Sun. Verkligen svalka huden. Du hittar all hudvård som din sommarhud behöver på Åhlens webbshop. Passa på när de har bra rabatter, så får du både mycket hudvård för pengarna och en fin hy.

Kläder

Förutom hudvård är det smart att skydda huden med rätt slags kläder. Sommartid, särskilt när solen skiner som mest, vill vi ju helst bära så lite kläder som möjligt. Det är ok om du har smort in dig med solskyddskräm och inte är i solen för länge när den är som starkast. Men du bör vare sig vara i solen hela tiden eller skippa täckande kläder. Särskilt om du har en ljusare hudton. Köp ljusa kläder i till exempel linne, så är du både sommarklädd och relativt sval. Kläder gör väldigt stor skillnad. Tänk också på att täcka delar av huden som blivit solbränd med kläder, keps och solglasögon. Ett snygg keps eller solhatt och ett par välformade solglasögon bör finnas i allas garderob. När du köper solglasögon kan du med fördel köpa sportigare glasögon. De är utformade att verkligen sitta kvar på huvudet när du är aktiv och skyddar även ögonen bättre, än de mer moderiktiga dito.

Mat och dryck

Huden är kroppens största organ och behöver vätska och näringsrik mat. Dryck mycket vatten, men även härliga smoothies som också fungerar som mättande mellanmål. Det kan lätt bli mycket glass och salta saker på sommaren, men glöm inte att äta sallad och frukt varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *