Hälsa är ett brett begrepp som omfattar hela kroppen. Olika människor har dock olika problem med sin kropp och alltför många lider av problem i munnen helt i onödan. Här nedan får du tips på hur du kan göra om just munnen är ett stort hälsoproblem för dig.

Ta itu med tandvärken

Tandvärk sägs ligga i topp när det gäller smärtupplevelse och att gå runt med tandvärk är därför väldigt påfrestande på många vis. Om du lider av tandvärk bör du ta tag i det omgående och uppsöka en tandläkare i Halmstad eller på en närliggande ort. Han eller hon kan nämligen åtgärda problemet som orsakar värken så att du kan få tillbaka din livskvalitet igen.

Är du för hårdhänt med tandborsten?

Väldigt många tar hand om sin mun och sina tänder på fel sätt, vilket i sin tur kan skapa onödiga besvär. Ett vanligt misstag många gör är att borsta tänderna med fel tandborste. Det finns nämligen olika sorters tandborstar att välja mellan och en hård tandborste innebär inte att den gör tänderna renare på ett effektivare sätt. Faktum är att en alltför hård tandborste kan leda till att tandköttet nöts och ”kryper tillbaka” vilket medför att tandroten blottas. Det leder till ilningar i tänderna som kan vara väldigt besvärande. Även tandemaljen kan ta skada av en för hård tandborste, vilket kan leda till karies. Att borsta tänderna länge ger sällan ett bättre resultat då endast 1-2 minuter räcker gott och väl för att rengöra hela munnen.

När det gäller tandkräm är det viktigt att tänka på vilken sort man använder. En del sorter innehåller slipmedel, vilket i kombination med en hård tandborste och långvarig borstning leder till att både tandemalj och tandkött slits onödigt mycket. Var rädd om dina tänder och använd milda produkter. Tandköttet återhämtar sig nämligen inte eller ”växer tillbaka” om det har blivit nedslitet av en för hårdhänt hantering med tandborsten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *