Att ta hand om dina tänder är något som är väldigt viktigt för din fysiska hälsa. Ibland kan det till och med påverka din psykiska hälsa. Särskilt om du mår dåligt över hur dina tänder ser ut, då kan det vara läge för dig se över möjligheten att skaffa en tandställning. Många tänker att tandställning är något man får när man är barn eller ungdom, men om du som vuxen mår dåligt över dina tänder kan du skaffa en tandställning. Om du vill ha en tandställning som inte syns öppnar du din sökmotor och söker efter invisalign i Stockholm för att få förslag på tandläkare som kan ordna det åt dig om du bor i Stockholm. Med det sagt är det hög tid att vi går in på hur du fysiskt kan ta hand om dina tänder.

Borsta tänderna!

Det finns en anledning till varför din tandläkare frågar dig hur ofta du borstar dina tänder. Du ska borsta tänderna varje morgon och kväll för att undvika att du får karies, vilket i sin tur kan leda till att du får hål i tänderna. Se till att du har en bra tandborste och en bra tandkräm och ta dig tiden att borsta tänderna två gånger om dagen.

Tandtråd

Tandtråd används för att få bort matrester som fastnat mellan tänderna och för att hålla ditt tandkött friskt. Om du vill hålla ditt tandkött fräscht och tänderna fria från karies är det viktigt att du använder dig av tandtråd i samband med att du borstar dina tänder. Om du känner att du har något mellan tänderna efter att du ätit något kan du använda tandtråd eller en tandpetare på en gång eftersom matrester som ligger länge fräter på tänderna, vilket kan leda till karies.

Munskölj

Munskölj är en annan sak du kan använda för att vara säker på att dina tänder är fräscha. Det finns många olika sorters munskölj att välja bland. Om du tenderar till att få hål i dina tänder ska du välja ett munskölj som har mycket fluor i sig. Munskölj går också bra att använda mellan tandborstningarna för att fräscha upp munnen. Men det kan aldrig ersätta tandborstningen utan funkar som ett komplement.

Besök din tandläkare

Sist men inte minst är det viktigt att du besöker din tandläkare regelbundet. När du besöker din tandläkare regelbundet är det enklare att se om något inte står rätt till bland dina tänder , till exempel om någon av dina tänder håller på att få hål så går det att förebygga om det upptäcks i tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *