På den här sidan pratar vi en hel del om att ta hand om sig själv på olika sätt. Många tänker att man tar hand om sig själv genom att vårda sitt yttre, genom att träna eller äta rätt. En sak som många glömmer bort är att du kan ta hand om dig själv genom att dofta gott. När du använder dig av en parfym du tycker om blir du gladare och trivs bättre. I det här inlägget kommer vi berätta mer om hur du kan gå tillväga för att må bättre genom att använda dofter.

Använd parfym

Många som hör ordet doft drar genast tankarna till parfym. Det finns många olika sorters varumärken som tillverkar parfymer. Ett exempel på det är Dolce Gabbana, vilket är ett känt varumärke som både tillverkar kläder och väldoftande parfymer. De allra flesta använder parfym för att de vill dofta gott när de ska vistas bland folk. En del använder parfym efter att de har tränat och inte har tid att duscha. Det finns flera tillvägagångssätt för att använda parfym. De allra flesta sprutar parfym över bröstet, nacken, handlederna, bakom öronen och i håret.

Använd deodorant

Om du inte vill använda parfym men vill vara säker på att du inte luktar svett är det en väldoftande deodorant du ska investera i. En vanlig deodorant som du köper på en valfri mataffär kostar max 40 kronor, vilket gör det möjligt för dig att komma rätt billigt undan. Det finns deodoranter som doftar mer neutralt, men också de som har en starkare parfymlukt. Du bestämmer själv vad som passar dig och dina behov bäst.

Använd lotion

Ett annat bra sätt att dofta gott utan att behöva använda parfym är genom att använda lotion. En lotion är en del i mångas hudvårdsrutin och används på kroppen för att göra den mjukare, men också för att få kroppen att dofta gott. Det finns många bra lotions att välja bland och de kan dofta olika. Välj den lotion som du tycker doftar godast. En lotion luktar inte lika starkt som en parfym kan göra, vilket är ett bra alternativ för dig som bara vill känna dig fräsch, göra kroppen mjuk och dofta gott.

I duschen

För att du ska dofta gott behöver du tvätta bort det som är smutsigt och luktar illa. Det absolut bästa du kan göra för att lukta gott är att ställa dig i duschen eller hoppa ner i badkaret och göra dig ren med hjälp av olika hygienprodukter. Du kan till exempel använda dig av en väldoftande duschkräm för att göra rent kroppen. När du ska göra rent ditt hår finns det många bra schampon och balsam du kan använda för att tvätta håret och få det att dofta extra gott.

För munnen

I det här inlägget har vi hittills fokuserat på hur du kan få din kropp att dofta gott. Men något som inte ska underskattas är att du kan få en bra andedräkt genom att borsta tänderna, använda munskölj och tugga tuggummi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *