Motion är en av de viktigaste delarna i förebyggande hälsa, motion har en förmåga att bota flera tillstånd och förhindra att många ens uppstår.

Motion är ett fantastiskt verktyg för ett hälsosamt liv, och man kan träna på så många olika sätt. Du behöver vara så aktiv som du kan utifrån din individuella situation. Idealiskt är att träna lite varje dag, promenad i rask takt eller joggning 30-45 minuter per dag, eller något liknande.

Hur kan jag träna?

Det finns mängder av möjligheter. Om du redan tränar dagligen har det blivit en vana, men för vissa människor kan det kännas som att det blir en extra ”påklistrad” aktivitet – ett ”måste” för att hålla dig frisk och sund. Då är det viktigt att du skapar en pulshöjande aktivitet som passar dig så att motståndet minskar successivt.

Ett exempel på detta är om du tycker det känns lätt att cykla eftersom du gör det ibland på sommaren – ta då cyklingen ett steg längre. På vintern kan du cykla inomhus på gym, på somrarna tar du en tur varje dag och passar på att trampa lite extra så att du får upp pulsen. Om promenad passar bättre väljer du detta, eller att jogga, eller att kanske spela badminton eller något annat. Gillar du att köra paintball så gör du det.

Vilken skillnad gör det?

All skillnad i världen! Om du vill hålla dig frisk länge i livet behöver du se till att motionera så att du får upp cirkulationen, gärna dagligen, men i alla fall fyra-fem dagar per vecka, det vore idealiskt. Det är framförallt när du blir äldre som du märker skillnaden i hälsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *