Har du fullt upp med jobb, barn, renovering och andra aktiviteter? Känner du att du inte har tid att träna, tänka på kosten och sova tillräckligt? Då passar dessa enkla hälsotips dig.

För att hinna med att ta hand om din hälsa i en stressig vardag gäller det att ha en rimlig målsättning. Undvik att sätta upp för avancerade mål som att träna på gym fyra dagar i veckan. Välj istället att gå tre korta promenader varje dag. Det kan handla om så lite som fem till tio minuter per promenad. Till exempel kan du gå av en station tidigare och gå sista biten hem. Eller så kan du promenera istället för att ta bilen till mataffären.

Satsa på att öka energi och glädje

Många gånger är det inte tiden som är problemet när det kommer till att orka satsa på sin hälsa. Ju mer nöjd du är med dig själv desto mer energi och glädje känner du. Det kan handla om enkla saker som att köpa kläder som passar dig extra bra. Eller att satsa på ditt utseende genom en ny frisyr eller att färga ögonbrynen. Ett annat tips är att bleka tänderna så att du får ett vackert leende. Troligen kommer det dessutom leda till att du skrattar och ler mer. På bästtandblekning.se hittar du leverantörer som erbjuder tandblekningskit som du snabbt och enkelt kan använda hemma.

Förenkla rutinerna

För att göra plats för hälsa i livet gäller det att se över de dagliga rutinerna. Försök att standardisera vardagen så mycket som möjligt. Alltifrån när du går upp till vilken tid du ska gå hemifrån på morgonen. Fördelen med detta är att du slipper fatta beslut hela tiden, något som tar mycket energi. Vill du ta det riktigt långt kan du satsa på en enkel garderob som består av plagg i identiska färger och utseenden. Då kommer du aldrig mer att ha beslutsångest när det är dags att välja kläder på morgonen!

En praktisk rutin som förenklar det hälsosamma livet är att prenumerera på nyttiga matkassar. Då får du maten levererad till dörren och dessutom tydliga recept med veckans måltider. Ingen mer onyttig hämtmat eller makaroner med ketchup med andra ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *