Hälsa och att ta hand om dig själv handlar inte bara om kost och träning utan även att åtgärda saker som gör sig märkbara varje dag. Att ha en hängande byst kan ge besvär i rygg och nacke. Även om bysten är uttöjd utan någon större volym kan du få nack- och ryggbesvär. Hängande bröst är vanligt efter amning, viktnedgång eller av ålder. Oavsett anledning till att brösten hänger är det besvärande att gå runt med värk dagarna i ända. För att få bukt med värken kan ett bröstlyft vara ett bra alternativ. Brösten lyfts och samtidigt avlägsnas hud för att skapa vackra bröst som sitter högre upp. Om du är intresserad kan du alltid boka en konsultation för att se vad som skulle vara bästa alternativet för dig. Att trivas med dig själv och känna att du är fin har stor betydelse för din allmänna hälsa. Det psykiska måendet är en viktigt pusselbit i hälsopusslet.

Många faktorer påverkar hälsan

En god hälsa betyder att du mår bra och är frisk. Din hälsa påverkas av olika faktorer som vad du äter för mat, hur du sover, om du stressar mycket och om du röker eller dricker mycket alkohol. Din hälsa påverkas också av hur du trivs med dig själv och de människorna som du har runt omkring dig. Att tycka att livet har en mening har stor betydelsen för din hälsa i stort. Bra matvanor är en extra viktig faktor för hälsan. Du behöver äta bra mat och tillföra kroppen den näring som den behöver. Kroppen behöver flera olika näringsämnen för att fungera optimalt. Att försöka äta mycket grönsaker, frukt, fullkornsprodukter, fisk och skaldjur är att föredra. Fysisk aktivitet är också väldigt viktigt. Ju mer stillasittande du är desto viktigare är det att du motionerar och får in rörelse varje dag.

Stress och sömn

För mycket och långvarig stress har en direkt negativ effekt på hälsan. Om du vet att du stressar för mycket gör du dig själv en tjänst att försöka göra något åt saken. Om du stressar mycket kan sömnen påverkas och det är otroligt viktigt att sova tillräckligt mycket för att kunna må bra. Att ha svalt, mörkt och tyst i sovrummet samt undvika att äta innan du går och lägger dig kan hjälpa dig att sova bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *