Många drömmer om ett friskt och tjockt hårsvall, men få har haft turen att få de rätta generna för det. Håret är dessutom något som påverkas i stor utsträckning av hur vi mår på insidan och hårets kvalitet blir därför en faktor att ta hänsyn till om man vill se frisk och fräsch ut.

Åtgärda tunt hår

I många kulturer är håret en viktig del av kroppen och det är även en del av kroppen som alltid syns. På ett undermedvetet plan blir vi bedömda av omgivningen när det kommer till hårsvallet, då det är ett sätt för folk att snabbt se på oss hur vi mår på insidan. Av samma anledning är hudens skick också betydelsefull om man vill utstråla välmående. Men hur ska man göra om man inte har ett tjockt hårsvall? På Nordic hair klinik kan du få hjälp med att få det där hårsvallet du alltid drömt om.

Tunt hår – en sjukdom?

Det finns oerhört många faktorer som kan påverka håret och göra det tunnare. I vissa fall har man sig själv att skylla, men i andra fall kan det helt enkelt finnas orsaker som är mer okända. Här nedan listas några saker som kan leda till tunnare hår:

  • Ovarsamhet vid hanteringen av håret.

Det är väldigt vanligt att man sliter och drar i håret, använder redskap som förstör håret och som får det att brytas av. Frekvent användning av blekmedel, plattänger eller accessoarer kan få håret att tunnas ut.

  • Gener.

En stor orsak till att håret är tunt beror på ens gener. Precis som vissa kan få tjockare hår i tonåren kan andra få tunnare.

  • Hormonförändringar.

Allt i vår kropp påverkas och styrs av hormoner, däribland håret. Män som tappar håret efter tonåren och upp i vuxen ålder gör det både på grund av gener och hormonförändringar, medan kvinnors håravfall kan komma i samband med klimakteriet. Även stress påverkar håret negativt.

  • Näringsbrist.

Även om håret är död vävnad när det lämnar hårsäcken, är hårsäckarna fortfarande beroende av en hälsosam kropp för att må bra. Att få i sig rätt näring och vitaminer är därför en väldigt viktig del för att få ett tjockt hår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *